Zonder persoonlijke groei, geen ontwikkeling in je werk

geplaatst in: Gratis tips | 0

De ontwikkeling van je werk gaat ALTIJD over jezelf. Als je het gevoel hebt dat je te weinig ruimte krijgt, als je ziet dat je vaak ‘de boot mist’ bij leuke projecten, als je het lastig vindt contact te onderhouden met een collega of je leidinggevende, als je voelt dat de tranen zich opdringen bij een conflict, als je onzeker bent over je presentatie, als je zwaar aan het afwegen bent of je die opmerking wel zult brengen in een vergadering, als je moeite hebt de confrontatie aan te gaan met die ‘lastige’ medewerker….. , in ALLE gevallen gaat het over jezelf.

Herken je een voorbeeld? Onderzoek voor jezelf waar dit over gaat.

Dit geldt ook in situaties waarin je even geen werk hebt. Vind je het lastig iemand op te bellen met een vraag voor jezelf, moeite om op een netwerkbijeenkomst een praatje te maken, spannend om een kritische vraag te stellen tijdens een sollicitatiegesprek…, het gaat ALLEMAAL over jezelf.

Het begint met inzicht om van daaruit jezelf te bekrachtigen om anders met een situatie om te gaan. Op deze manier ontwikkel je èn jezelf èn je (toekomstig) werk naar een hoger plan. Dit gaat ALTIJD samen op. Ik kan het weten, want ik heb me in alle genoemde voorbeelden herkend.

Je binnen- en buitenkant

Het is een proces dat zich aan de binnenkant van jezelf afspeelt. Zolang je daar geen aandacht voor hebt, geen actie op onderneemt, blijft je situatie ten aanzien van je werk hetzelfde. Zolang je in persoonlijke zin geen ontwikkeling maakt, verandert er niets. Pas op het moment dat jij jezelf serieus neemt, gaan andere mensen dat ook doen. Deze wetmatigheid in de binnen- en buitenkant gaat in alle situaties op. Pas als jij een grens aangeeft, gaan mensen je grenzen respecteren.

Ik heb me heel lang minderwaardig gevoeld. Pas nu ik me zelf gelijkwaardig voel, ‘dwing’ ik gelijkwaardigheid af in alle contacten, om het even met wie.

Taai proces

Ik weet hoe taai je persoonlijk ontwikkelproces is. Ik weet het, omdat ik zelf van zo ontzettend ver ben gekomen. Ik weet hoeveel hobbels ik zelf heb moeten nemen om nu ten diepste te kunnen voelen dat ik ‘goed’ ben en ‘gelijkwaardig’ aan ieder ander mens. Het is ook om die reden dat ik kan aanvoelen hoe spannend het is om je grenzen te verleggen. Om iets wat je eigenlijk niet durft of wat je van nature lastig afgaat, toch te doen. Begin met een klein stapje. Zet jezelf niet teveel onder druk. Een voorbeeld van een klein stapje kan zijn om oogcontact met iemand te maken. Merk je dat je oogcontact uit de weg gaat? Doe het een volgende keer. Kijk iemand aan als je hem of haar een hand geeft. Doe er ook nog een glimlach bij en kijk wat er gebeurt.

Zo simpel kan persoonlijke ontwikkeling zijn. En zo kom je stapje voor stapje vooruit. Je persoonlijke groei levert je een steeds meer gelukkig (werk)leven op, waarin je keuzes durft te maken die passen bij jou.

Hulp

Persoonlijke groei gebeurt niet vanzelf. Je moet hier op sturen. Zelfinzicht ontstaat vaak ook niet ‘zomaar’. Je moet er echt wat voor doen, bewust mee bezig zijn en jezelf doelen stellen. Hierin hulp en steun krijgen is fijn. Je hoeft het niet alleen  te doen. Ik help je graag vooruit.

Boek een gratis inspiratiesessie om een eerste verkenning te doen. Heb je al een eerste stap gezet. En ik geef je twee tips om vooruit te komen in waar je nu tegenaan loopt. Persoonlijk kennismaken kan ook tijdens mijn eerstvolgende workshop op 13 februari. Je kunt je nog aanmelden.

Kijk of je in aanmerking komt voor een gratis loopbaantraject. Informatie hierover vind je in mijn blog ‘Een gratis loopbaantraject, hoe mooi is dat!’.

Toe aan persoonlijke groei om een verandering in je werksituatie te bereiken? Ik spreek je graag!

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin