Week van de Loopbaan

geplaatst in: Gratis tips | 0

Ieder jaar is er een Week van de Loopbaan. Onze Beroepsvereniging Noloc initieert dit en wij als loopbaanprofessionals openen dan onze deuren, zodat je laagdrempelig kennis kunt maken met loopbaancoaching.

Nou, dit jaar kun je wel stellen dat het al wéken de Week van de Loopbaan is! De belangstelling voor de subsidieregeling NL leert door is zo groot, dat de subsidiepot binnen een maand op is. Ongelooflijk maar waar. Vele collega’s, inclusief onze beroepsvereniging, hebben zich laten verrassen. Ikzelf ook.

Ik was er echt super snel bij en ben met ‘slechts’ elf deelnemers kunnen starten. Gelukkig heb ik m’n prachtige traject niet helemaal voor niks ontwikkeld, maar ik had het natuurlijk aan nog véél meer mensen willen aanbieden.

Mijn waardevolle traject heb ik toegevoegd aan m’n aanbod. Kijk voor informatie hier. Mocht je op een andere manier financieringsmogelijkheden zien, dan is het in ieder geval beschikbaar voor je.

Het mooie is..

Het jammere is, dat veel mensen niet meer gratis kunnen instappen in dit traject. Het mooie is dat inzetbaarheid en het belang van het onderhouden van je loopbaan, dikke aandacht krijgt. In de media, bij de politiek, bij werkende mensen en bij werkgevers. En terecht! Echt iedereen moet tegenwoordig scherp zijn op zijn of haar eigen ontwikkeling en de ‘houdbaarheid’ op de arbeidsmarkt.

Als Corona ons iets heeft doen laten inzien, dan is het wel dat het zomaar anders kan. Zo lijk je nog behoorlijk zeker van werk en zo ligt je branche op z’n gat. En wat doe je dan? Hoe makkelijk veer je terug na zo’n onvoorziene tegenslag? Hoe wendbaar ben je dan om andere mogelijkheden te zien voor jezelf op de arbeidsmarkt? Mogelijkheden waar je ook je kwaliteiten in kwijt kunt? Mogelijkheden waar je ook blij van wordt? Ken je de mogelijkheden? Die van jezelf en die van de arbeidsmarkt?

Allemaal vragen waar je misschien nog nooit zo goed over hebt nagedacht.. Nou, nu zijn we allemaal wakker. Dat is wel zeker.

En daarom: de Week van de Loopbaan. Om eens bewust even stil te staan bij je werk en hoe je je eigen ontwikkeling hierin ziet. Welke ambitie je hierin hebt. En als je nog geen ambitie hebt, hoe je hier dan toch wat meer gevoel bij krijgt. Want áls je dan gedwongen wordt tot bewegen, dan het liefst een kant uit, die ook jezelf bevalt. Toch? En welke is dat dan?

Verkennen?

Wil je volgende week eens een verkenning doen? Plan dan een gratis online sessie met me van een half uur. Geef ik je zeker twee tips om vooruit te komen.

Buig je eerst eens over een paar vragen. Je vindt ze in deze link. Met je input kan ik van waarde voor je zijn tijdens onze sessie. Schrijf bij je antwoorden dat je graag op dinsdag 15 september een online sessie met me plant. Zodra ik je antwoorden ontvang, bel ik je om onze sessie in te plannen. Ik hou de hele dag vrij om met in totaal 8 belangstellenden te kunnen sparren! Dat kun jij zijn.

Ben je altijd wat terughoudend, doe dan nu eens gek en boek een sessie. Een eerste stap op weg naar meer zichtbaar worden. Bittere noodzaak in de huidige arbeidsmarkt. Dacht je dat ik dat altijd leuk heb gevonden? Echt niet! Nu geniet ik ervan om naar buiten te treden en mezelf te laten zien in wat ik heb te bieden. Waarmee ik alleen maar wil zeggen: veel valt te ontwikkelen. Als je maar ergens begint.

Zie/spreek je graag!

Hartelijke groet,

Reina

 

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin