Maak jij je ontwikkeling afhankelijk?

geplaatst in: Gratis tips | 0

Fantastisch, al die mensen die in mijn trajecten bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. Super! Als je bedenkt dat persoonlijke ontwikkeling de weg is naar alles, dan is het toch ongelooflijk dat nog veel mensen hier niet bewust mee bezig zijn.

Persoonlijke ontwikkeling, de weg naar..

Persoonlijke ontwikkeling vormt echt de weg naar alles. De weg naar meer rust in je lijf en hoofd. De weg naar beter keuzes kunnen maken, waarmee je trouw blijft aan jezelf. Daarmee is dit ook weer de weg om meer energie en zingeving te ervaren ín de keuzes die je maakt. De weg naar gevoelde vrijheid, innerlijke verdieping en wijsheid.

Ik kan het weten, want ècht, ik heb een taai pad gelopen in deze. Mijn laatste transformatie is van nog vrij recent. Deze hing samen met het schrijfproces van mijn boek Spring!, dat ik in januari 2017 heb uitgebracht. In dit proces heb ik eindelijk mijn diepste levensthema kunnen tackelen. Een levensthema – minderwaardig voelen – dat zo lange tijd invloed heeft gehad op mijn keuzes. Of eigenlijk, op het niet maken van keuzes, omdat ik onbewust dacht/voelde er toch niet goed genoeg voor te zijn.

Jongens, het voelt zo super fijn om je diepste thema aan te raken. Nou, dát op zichzelf voelt niet fijn, want ik heb het schrijfproces als heel zwaar ervaren, het voelt fijn er nu echt definitief van los te zijn.

Ik heb eens gelezen: pas als wij autobiografen zijn, kan ons leven beginnen. ‘Dat klopt’, zeg ik nu. Want pas nu voel ik, is mijn leven begonnen. In het schrijfproces ben ik mijn leven gaan begrijpen, echt losgekomen van alles wat me nog weerhield om m’n geweldige zelf tot expressie te durven brengen, en heb ik mijn ‘waarom’ ontdekt. Mijn levensdoel, welke opdracht ik hier in dit leven heb te doen, staat me nu goed voor ogen.

Voor mezelf zie ik het inmiddels zo: ik als mens, ik als professional en ik als ondernemer. Deze drie-eenheid vormt het fundament onder mijn zelfverwezenlijking. Als mens voel ik me (eindelijk!) geslaagd en gelijkwaardig, ik ben klaar voor mijn opdracht. Als professional (loopbaancoach) ben ik capabel en van waarde. Als ondernemer maak ik me nu klaar. In dit laatste laat ik mij nu coachen om te groeien en mijn opdracht ‘groots’ uit te zetten in de wereld.

Het gebeurt niet vanzelf

Ik neem je zo heel graag mee in dit persoonlijk ontwikkelproces. Om je precies hierin een stap(je) vooruit te helpen. Want weet je, het gaat niet vanzelf. Het is een proces dat bewustwording, reflectie, sturing en gerichte actie vraagt. Het vraagt tijd, geld en energie. Ook geld. Als je bedenkt dat persoonlijke ontwikkeling de weg naar alles is, dan verbaast het me soms dat mensen hier geen geld voor reserveren. Uitgerekend voor dit onderwerp moet dan de baas over de brug komen. Hiermee maak je je ontwikkeling afhankelijk van derden. Hoe kan het dat we geld over hebben voor luxe producten en vakanties, maar het plankje van persoonlijke ontwikkeling leeg is. Terwijl juist híerin je meest duurzame geluk verscholen ligt.

Ik heb de afgelopen drie jaar meer dan 10.000 euro geïnvesteerd in mijn eigen ontwikkeling. In persoonlijke coaching door een schrijfcoach en businesscoach, in opleiding in mijn vakgebied en in het uitgeven van mijn boek. Ik zeg dit niet om op te scheppen – de mensen die me kennen weten dat – , maar om je te inspireren om toch vooral te investeren in jezelf. Ik voel namelijk hoe geweldig vooruit ik ben gekomen de afgelopen jaren en dat was me never nooit gelukt zonder deze investeringen.

Mijn opdracht is om je enthousiast te maken voor persoonlijke ontwikkeling. Om je ‘groots’ en gelijkwaardig te laten voelen, zodat je met lef je eigen leven durft te leven. Ik help je om zicht te krijgen op jezelf als mens en in je persoonlijke ontwikkeling, om van dááruit keuzes en stappen te maken in je professionaliteit. Dat JIJ uitgangspunt wordt in de dingen die je doet en niet automatisch wat op je pad komt of het aangeboden werkprofiel.

Interesse?

Laten we kennismaken op 25 september. Ik beloof je inzicht en inspiratie. Ken je mensen in je omgeving die hier baat bij hebben, die toe zijn aan even ‘pas op de plaats’, zet ze dan alsjeblieft op mijn spoor en stuur deze blog door. Ik breng ze verder en inspireer tot een volgende stap. Spannend? Ja! Onmogelijk? Nee, nooit!

Mijn volgende kennismakingsworkshop Kantelen in je werk is op 25 september. Informatie over inhoud en aanmelding vind je hier. Het vraagt slechts een investering van € 25,– exclusief.

 

 

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin