Intuïtieve keuzes zijn de beste

geplaatst in: Gratis tips | 0

Dit is dan mijn laatste blog over kiezen. Ik heb er zowaar een vierluik van gemaakt. Geen idee dat dit ging gebeuren. In mijn vorige blogs heb ik het thema ‘kiezen’ vanuit verschillende invalshoeken verkend. Als je ín bent voor NOG MEER inspiratie, lees dan Je keuze van nu bepaalt je toekomst van morgen, Als kiezen klote voelt en Je vóelt het als iets je weerhoudt.

In al mijn blogs illustreer ik altijd wat ik bedoel met eigen voorbeelden. Zo ook nu weer.

Intuïtieve keuzes

Bij intuïtieve keuzes spreekt je buik. Gebeurt er in ieder geval iets in je binnenste. Je voelt een ‘sprongetje’ of een vonkje of je hoort een heel orkest. Intuïtief voel je dat je de goede kant opgaat. Vrij snel daarna komt het hoofd. Ja, die laat daarna ALTIJD van zich horen. Dat hoofd gaat vervolgens de mits en maren bedenken. Zou je dat nou wel doen? Weet je wel wat dat kost? Gaat dat je opleveren waarop je hoopt? Weet je eigenlijk wel precies wat het je moet opleveren?

En dan gaat je omgeving zich ook nog roeren. Dat gebeurt eigenlijk ook altijd. Ga je dát doen? Oh, wat een onlogische stap? Joh, is dat nou verstandig?

Gewoon doen

Bij intuïtieve keuzes is het belangrijk dat je gewoon doet. Niet te lang nadenken, maar spontaan een actie zetten op wat je binnenkant vertelt wat je wilt doen.

Iemand mailde mij laatst iets moois. Ik ga dit anoniem gebruiken om te illustreren hoe dit werkt. De schrijfster gaat het herkennen, dank nogmaals voor je prachtige bericht ?

Ik wilde je toch even laten weten dat ik de stap heb genomen om een opleiding te gaan volgen. Zodra ik de opleiding en beschrijving zag dacht ik “dit wil ik doen!”

Bijzonder is dat ik ondanks dat ik al overlegd en besloten had om de opleiding te gaan doen, toch wachtte met opgeven, weer aan het twijfelen en uitstellen ging en allerlei redenen ging bedenken waarom ik het toch maar niet moest doen. Totdat ik jouw mail kreeg over “Je keuze van nu bepaalt je toekomst van morgen”. Dit sloeg weer zo precies op het proces waar ik in zat, dat ik na het lezen van je mail me toch heb opgegeven voor de opleiding.

Ik vind het zo bijzonder dat iemand de moeite neemt om dit nog met me te delen. Heel fijn. Echt, mijn hart maakt een vreugdesprongetje. Want de zin ‘dit wil ik doen!’, dáár spreekt je intuïtie. En serieus, als je van hieruit je keuze maakt, ga je ALTIJD de goede kant op.

Eigen voorbeelden

Toen ik samen met mijn familie, doende was om de uitvaart van mijn schoonvader voor te bereiden, toen was er het moment dat ik dacht: wat zíj (de uitvaartverzorger) doet, dat wil ik ook!

Ik heb er niet te lang over nagedacht. Ben me gaan oriënteren en heb me – m’n gevoel volgend – aangemeld voor de opleiding uitvaartverzorger. Tegen alle bedenkingen uit mijn omgeving in, inclusief die van mijn man. Ik ben het gewoon gaan doen. Daarna kwam een outplacementopdracht op mijn pad en twee jaar later ben ik de opleiding Loopbaanbegeleiding gaan doen. In dit vak vond en vind ik mijn bestemming.

In 2015 voelde ik dat ik klaar was met mijn interim bestaan en eigenlijk ook dat het HR-vak mij niet langer paste. Ik ben intuïtief begonnen met mijn eigen project Kantelen in werk. Je kunt er over lezen op mijn website. Deze intuïtieve keuze, die zó goed voelde, ZONDER dat ik precies wist waar ik naar onderweg ging, heeft geleid tot het schrijven van mijn boek Spring! en het definitief dicht doen van de deur van mijn interim bestaan en HR-vak.

Ik had géén idee. Géén idee welke vorm het ging aannemen. Het enige dat ik zeker wist, was dat ik de goede kant op ging.

Waar ligt jouw verlangen?

Herken je dit alles? Herken je dat je ergens een verlangen voelt? Een verlangen om iets te betekenen, iets toe te voegen? Een verlangen om alles wat je inmiddels zelf meebrengt aan kennis en ervaring, uit te dragen? In dit proces dienen zich iedere keer kansen aan. Ze komen met een vonkje. Je moet ze herkennen en het vraagt een keuze. Je voelt: yes! dit wil ik doen! Hier is het zaak te kiezen.

Wil je je volgende stap in dit proces verhelderen? Wat meer scherp krijgen waar je verlangen over gaat en wat je weerhoudt een stap te zetten? Boek een gratis inspiratiesessie om dit eens wat meer te verkennen. Het helpt om je verhaal te delen en eens tegen een ‘buitenstaander’ aan te houden. Het is heerlijk te sparren. Ik geef je zeker twee tips die je vooruit helpen. Als er nu ergens een vuurtje voelbaar is, gewoon boeken. Met deze keuze heb je alleen iets te winnen ?

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin