In 2020 doen wat je ten diepste voelt wat je wilt doen

geplaatst in: Gratis tips | 0

Het nieuwe jaar is van start, de kop is eraf! Alsnog de beste wensen natuurlijk!
Na een heerlijke wintersport met m’n gezin, ben ik deze week weer begonnen.

Gisteren heb ik mijn eerste masterclass ‘Kantelen in werk’ mogen verzorgen in de Nieuwe Bibliotheek in Almere. Een prachtige ontmoeting met een mooie groep mensen. Mijn eerste voornemen voor dit nieuwe jaar krijgt al vorm, joepie! Ik ga me met mijn ervaringsdeskundigheid meer nadrukkelijk profileren op de veranderende arbeidsmarkt.

Op 20 januari ben ik spreker bij het Blue Monday Festival van Seats2Meet, waar ik ook weer mijn masterclass kan doen. Heel fijn! Wil je erbij zijn, kijk dan hier voor informatie. Een leuke mogelijkheid om te netwerken en mooie workshops bij te wonen. Verdere informatie over de diverse workshops volgt later deze week op de website van S2M.

De meeste mensen deugen

Tijdens de Kerstvakantie heb ik het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman uitgelezen. Een mooi en hoopgevend boek. Ik heb het met plezier gelezen. Eén alinea trok mijn speciale aandacht. Een stukje dat gaat over motivatie.

‘De Amerikaans psycholoog Edward Deci gelooft dat de vraag niet langer is hoe we elkaar motiveren. De echte vraag luidt: hoe scheppen we een samenleving waarin mensen zichzelf motiveren? Deze vraag is niet links of rechts, en ook niet kapitalistisch of communistisch. We hebben het hier over een nieuwe beweging. Over een nieuw realisme. Want niets is krachtiger dan mensen die doen wat ze doen omdat ze het willen doen.’

Prachtig! En dat is nou precies waar mijn loopbaancoaching ook op is gericht. Om je te helpen te achterhalen voor jezelf, waarom je iets wilt doen. Waar zitten je eigen motieven en drijfveren? Wat motiveert je? Het is super fijn dit voor jezelf te kunnen achterhalen. Want als je weet waarom je de dingen doet, dan werkt dit als een stuwende motivatie vanuit jezelf, is mijn ervaring. Sinds ik mijn eigen ‘waarom’ heb gevonden, ben ik een mens met een missie geworden. En ondanks dat ik de afgelopen jaren heel vaak heb gedacht ‘ik kap ermee, ik ga weer doen wat ik deed, of in ieder geval iets meer makkelijk’, ben ik toch blijven doen wat ik doe. Iets in mij drijft me. Ik doe het omdat ik dit wil doen.

Proces

En dit is geen makkelijk proces hoor. Je ontdekt niet even op een achternamiddag waarom je echt doet wat je doet. Met echt bedoel ik, je dieperliggende drijfveer. Dus niet: omdat ik graag mensen help. Nee, maar, zoals in mijn geval, ik wil bijdragen aan meer gelijkwaardigheid in de wereld, omdat ik zelf (heel lang) heb gevoeld hoe pijnlijk minderwaardigheid voelt. Hoeveel pijn dit doet en hoe dit gevoel me zo lang ‘klein’ heeft gehouden. Hoe dit gevoel me zo lang in mijn leven heeft belemmerd om ‘groots’ te laten zien aan de wereld wat ik heb te bieden.

En daarom doe ik wat ik doe, omdat ik het wil doen. Ik wil je helpen meer eigenliefde te voelen, zodat je van hieruit gaat bijdragen aan meer gelijkwaardigheid in de wereld. Omdat gelijkwaardig zijn aan anderen, begint met je gelijkwaardig voelen. Dat weet ik nu. En ik voel nu ook hoe bevrijdend dat is. Hoe dan het venster zich opent om daar achter voor een hele grote wereld van betekenis te kunnen zijn. Dat kun jij ook!

Wat zijn jouw doelen?

En dus: wat zijn jouw doelen voor het komende jaar? Hoe daag jij jezelf uit? Wat wil je bereiken, welke eerste kleine stap wil je zetten op je pad om te gaan doen wat je ten diepste voelt wat je wilt doen?

Wil je hierin inspiratie krijgen, kom dan woensdag 15 januari naar mijn kennismakingsworkshop ‘Kantelen in werk’. Het is in de avonduren van 19.00 tot 21.00 uur in Leusden. Kijk voor informatie en aanmelding hier.

Markeer je start van het nieuwe jaar door er meer uit te halen voor jezelf.

‘Want niets is krachtiger dan mensen die doen wat ze doen omdat ze het willen doen.’

JIJ bent het meest krachtig, als je doet wat je wilt doen.

Een mooi 2020!

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin