‘Ik wil nu zélf meer naar de voorgrond’

geplaatst in: Gratis tips | 0

Kantelen in werk. Je voelt het als je er tegenaan hangt. Iedereen drukt het weer op haar of zijn eigen manier uit.

Zelf borrelde bij mij destijds het gevoel dat ik meer dingen in werk wilde doen, die er voor mij ‘toe doen’. Een poosje later voelde ik nog sterker dat ik niet langer wilde werken om een ander ‘groots’ te maken, maar dat ik mijn inzet wilde aanwenden om mezelf ‘groots’ te maken ten dienste van een ander. Ook voelde ik al langere tijd dat ik nu eindelijk zelf wel eens op het podium wilde staan in plaats van dat ik altijd naar anderen zat te luisteren.

Andere mensen zeggen: het is me-time! Nu ben ik aan de beurt!

Weer anderen zeggen: ik wil niet langer een assistent rol, ik ben toe aan een regierol. Of: ik wil niet langer op de achtergrond. Ik wil nu zelf ook meer naar de voorgrond.

Of: jarenlang heb ik me ingezet om anderen te vertegenwoordigen, nu wil ik mezelf vertegenwoordigen.

Kantelen in werk

En, krijg je er al een beetje gevoel bij? Zodra dit soort zinnen zich aan je opdringen, dan sta je op het punt om te gaan ‘kantelen in werk’, zoals ik dat noem. Je wordt zélf uitgangspunt in de stap die je wilt gaan maken, ongeacht wat anderen er van vinden en ongeacht de consequenties.
Super spannend, want je omgeving vindt er namelijk ALTIJD iets van en vaak zijn aan je stap voor jezelf, ook consequenties verbonden. Bijvoorbeeld dat je nu eens het woord neemt in plaats van je mond houdt. Of dat je je baan gaat opzeggen of dat je voor jezelf begint. Hoe dan ook, het is spannend, omdat je iets gaat doen, wat je tot nu toe hebt nagelaten én wat je omgeving ook niet altijd zal begrijpen. Dat laatste is jammer dan. Dát is je instelling.

Voel je ‘m?

Heerlijk!

Ik vind ‘m inmiddels heerlijk deze situatie. Als je met zo’n vraag bij me komt, dan denk ik: yes!, we gaan aan de slag!

Het is namelijk zo super belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf. Want precies dát is wat je gaat doen, als je gaat ‘kantelen’. De mening of gedachten van anderen (dit kan terug gaan tot je ouders..) zijn niet langer je vertrekpunt, maar je eigen gevormde mening of dat soms nog vage gevoel, dat zegt dat je die kant op wilt. Vaak ook nog zonder dat je precies weet waar je naar onderweg gaat. Het is helemaal nog niet concreet vaak. En dat maakt het dan ook weer zo spannend (en vaak onbegrijpelijk voor anderen).

Vasthouden

Precies in dit spannende proces hou ik je graag vast. Hou ik je vast, om je te helpen durven. Want je gaat desnoods breken met alles en iedereen, wat je ooit maar hebt meegekregen, en HELEMAAL luisteren naar je eigen IK. Ik weet hoe spannend het is én ik weet ook wat het je (uiteindelijk) oplevert.

Ik help je om beter zicht te krijgen op wat je zelf wilt, wie je zelf bent en wat voor jou belangrijk is. Om dit als uitgangspunt te kunnen nemen én om je gesterkt te voelen om je gevoelde angst of onzekerheid te trotseren. Je moet ergens doorheen. Het vraagt springen door je angst. Dat doen we samen.

Na het traject ‘Wat je doet ben jezelf’ heb je je doelen en ontwikkel- en actieplan helder. In follow-up coaching steun ik je bij de uitvoering van je acties. Want de praktijk is vaak weerbarstig, daar weet ik alles van!

Wat is mogelijk en staat in de planning

Er is van alles mogelijk om een eerste kennismaking met mij te hebben.

Plan een gratis Skype inspiratiesessie van 20 minuten. Dat doe je door op deze LINK te klikken. Ik mail je dan een paar intakevragen, zodat ik iets meer beeld krijg bij je situatie en vraag, en van waarde voor je kan zijn tijdens onze Skype afspraak.

Je kunt ook aanschuiven bij mijn eerstvolgende workshop ‘Kantelen in werk’. Kijk voor informatie over inhoud en aanmelding HIER. Ken je iemand die hier baat bij kan hebben? Dat moet haast wel als ik lees dat in 2018 zo’n 1,3 miljoen mensen een burn-out hadden. Echt ongelooflijk! Je doet je kennis, vriend(in) of collega een plezier deze informatie door te zetten. Ik help hem of haar gegarandeerd vooruit.

Ontmoet je graag!

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin