Hoe houdbaar is jouw werk?

geplaatst in: Gratis tips | 0

Denk jij wel eens vijf jaar verder? Wat er dan van je werk is geworden? Hoe je organisatie is veranderd, is gestopt of misschien een compleet nieuwe koers is ingeslagen? Hoe je functie als gevolg daarvan is vervallen of een volgende aanpassing kent? Hoe een verdergaande technologische ontwikkeling je werk heeft beïnvloed?

Een andere vraag is: wat is er van jezelf geworden? Hoe ben je veranderd over vijf jaar? Wie wil je dan zijn? Hoe wil je je hebben ontwikkeld? Welke volgende stap in je persoonlijke groei wil je dan hebben bereikt? En past je huidige werk of omgeving dan nog langer bij je?

Houdbaarheid

De houdbaarheid van je werk gaat verder dan de vraag wat er van je functie of organisatie is geworden. Je verandert zelf ook. Tenminste, als je bewust aanstuurt op persoonlijke ontwikkeling. Door je persoonlijke groei kan het ook zomaar zijn dat je je functie en omgeving ontgroeit. Je voelt dat de klik niet langer goed is. Je kunt je (nieuwe) mogelijkheden, inzichten, kennis, vaardigheden, niet langer optimaal benutten. Je functie of omgeving voelt te ‘krap’. Tijd voor nieuwe stappen. Wat dan?

Bezinnen

Dan is het goed om even stil te staan en te bezinnen. Om voor jezelf eens even de balans op te maken: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik (nu)? Deze fase van bezinnen dient zich om de zoveel tijd steeds weer aan. En steeds weer kun je kiezen tussen twee opties: niks doen of actie ondernemen.

Dat actie ondernemen kan vervolgens op verschillende manieren. Een actie om toch vooral weg te gaan waar het niet langer bevalt, of een actie om onderweg te gaan naar waar je wilt zijn. Deze laatste actie is het meest effectief en het meest duurzaam. Dit vraagt wellicht wel een beter zicht op wie je nu bent en waar je dan naar toe wilt. Wat wordt je volgende stap?

Zo’n oriëntatie inlassen is heel fijn. Gun jezelf tijd en gun jezelf de ruimte. De ruimte om ruim te mogen denken. Alles is mogelijk! En als alles mogelijk is, waar droom je dan van? Wat zou je eens willen verkennen?

Gun jezelf ook hulp. Dat kan gratis dit jaar.

Ontwikkeladvies nodig?

Dit jaar heb je mazzel. Als je tenminste 45 jaar of ouder bent en minimaal 12 uur per week werkt. Je kunt dan namelijk gebruik maken van een gratis ontwikkeladvies. Hoe luxe is dat. Om gratis en voor niets een kort traject te doen om te bezinnen op je werktoekomst. Ik bied je een mooi bezinningstraject. Kijk voor informatie in mijn blog Een gratis loopbaantraject, hoe mooi is dat

Ben je jonger dan 45 jaar, plan dan een gratis inspiratiesessie via Skype. Geef ik je zeker twee tips om aan de slag te gaan met je vraag.

Toe aan bezinnen? Ik ben er klaar voor en ontmoet je graag.

Ook voor leidinggevenden

Ook voor leidinggevenden is er een gratis training. Ben je leidinggevende en wil je hier meer over weten? Lees dan de informatie in deze brochure. Ik heb een prachtige training om je als leidinggevende te ondersteunen in je rol om medewerkers van 45plus te helpen bij het actief nadenken over hun loopbaan. Deze training kan individueel of in groepsverband.

Heb je vragen, laat het mij weten. Ik help je graag. Mijn mobiele nummer is 06-10743340. Een vraag via mijn contactformulier kan ook.

Wellicht tot gauw!

 

 

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin