Hoe echt ben jij in werk?

geplaatst in: Gratis tips | 0

Alles wat ik doe, is erop gericht je bij je echte zelf te laten komen.

De afgelopen weken heb ik met veel plezier m’n workshop verzorgd in Groningen, Woerden en Arnhem. De ene keer bestond de groep uit negen mensen, de andere keer uit bijna 40. Los van het aantal deelnemers, komen we altijd tot echte gesprekken. Samen en onderling. Ik nodig mensen uit om eerlijk te vertellen over het eigen werkleven: waar je blij van wordt, wat je spannend vindt, welke keuzes je maakt, wat de reden is van je keuzes, wat consequenties zijn van iets of niets doen, waar je persoonlijke ‘hobbel’ zit om te nemen.

Ik faciliteer, hier open over te zijn, door ook open en eerlijk over mijn eigen pad te vertellen. Ik ben wars van belerendheid. Wil dus niet als een soort goeroe je de les lezen, maar met het delen van mijn eigen verhaal, je zelf tot verwondering en eerlijkheid naar jezelf toe laten komen. Door wat je hoort, ziet en voelt in mijn presentatie en verhaal, je jezelf de vraag te laten stellen: mmm, tja, hoe zit dat eigenlijk bij mij? Ik nodig je uit, uit mijn verhaal te halen wat je kunt gebruiken. Wat je (nog) niet kunt gebruiken, laat je lekker aan je voorbij gaan.

Geraakt

Bij je echte zelf komen is nog niet zo eenvoudig. In mijn ontmoetingen met jou, ben ik hier altijd naar op zoek. Of we elkaar nou via Skype ontmoeten of ‘live’ in gesprek zijn, ik ben altijd op zoek naar je echtheid. Als ik het niet zie, zeg ik dat ook.

Soms kun je een heel verhaal hebben over ‘daar’, en ga je voorbij aan wat het ‘nu’ met je doet. Je echtheid zit altijd heel dichtbij, heel dicht bij het ‘nu’. Ik nodig je uit, bij het ‘nu’ te zijn en daar over te vertellen.

Iemand mailde laatst: ‘Ik heb niet gereflecteerd op ons gesprek. Ik was compleet leeg na afloop. Wel heb ik alvast een actieplan voor de toekomst gemaakt.’ Mijn reactie in ons volgende gesprek is dan: mooi, toch had ik liever gehad dat je een half A4 had geschreven over hoe ‘leeg’ voelde en wat daar de betekenis van was voor je. Het actieplan voor de toekomst nodigt juist weer uit om ‘daar’ te zijn en maar niet bezig te hoeven zijn met wat er ‘nu’ met je gebeurt in bepaalde situaties.

Bij je echte zelf komen heeft vaak tot gevolg dat je wordt geraakt. Het kan je dan zomaar gebeuren dat je moet huilen. Volgens mij is dit één van de redenen, waarom we hier maar liever wegblijven. Het ‘nu’ en je laten raken voelt niet fijn, en huilen willen we al liever helemaal niet.

Vanuit verbinding

En toch, als je vanuit verbinding met jezelf wilt werken en leven, dan kan je niet voorbij gaan aan het ‘nu’. Je doet jezelf een groot plezier om je bewust te zijn hoe ‘nu’ voelt en dit nader te verkennen. Dit kan ook op een later moment als het ‘nu’ te heftig voelt en je je niet door emoties wilt laten overmannen, door later op situaties te reflecteren. Je kunt dan een moment uitkiezen, waarop alles wat zich aan je opdringt qua gevoelens en emoties er wel even mag ‘zijn’. Dit reflecteren vraagt tijd, rust, aandacht en energie. Ontwikkelen is ook gewoon hard werken is mijn ervaring. Het gebeurt niet vanzelf.

Persoonlijk heb ik schrijvend reflecteren altijd als heel waardevol ervaren. Naast het lezen van interessante boeken op dit vlak. Ik heb ook heel lang een soort dagboek bijgehouden. Dit doen meer mensen weet ik. Ik ben ook lang bewust bezig geweest met mijn angst. Om dit te verkennen en ook om dit te trotseren. M’n angst te voelen én toch te doen.Op deze manier jarenlang bezig zijn met mijn eigen ontwikkeling heeft volgens mij ook bijgedragen in het – uiteindelijk – achter mij kunnen laten van allerlei psychisch gerelateerde klachten als slapeloosheid, emotionele vermoeidheid, opgejaagd voelen, sombere en angstige gevoelens.

Vraagstuk verkennen?

Een werksituatie waarin je vastloopt of struggle ervaart kan een mooie aanleiding zijn om een persoonlijk vraagstuk eens een tandje dieper te verkennen. Dat vraagstuk kan gaan over eigen ruimte durven innemen in het contact met de ander, verantwoordelijkheid afbakenen, ‘nee’ durven zeggen tegen die opdringerige collega of dwingende leidinggevende, jezelf meer op de voorgrond durven plaatsen. Het kan ook gaan over de vraag ‘Wat wil ik nou zelf met mijn werkleven? Waar word ik nou blij van en waar ben ik goed in?’. Misschien weet je dit al wel, maar leef je er nog niet naar. Dan is de boeiende vraag wat je weerhoudt. Een ontslagsituatie kan ook een aanleiding geven om eens even stil te staan bij de vraag hoe je dit kon gebeuren. Waar hing dit mee samen en wat leer je hier van? Om te voorkomen dat je in een volgende soortgelijke situatie, dezelfde fuik inloopt. Je brengt jezelf overal mee naar toe..

We verkennen samen je vraagstuk door inzichten uit ‘vroeger’ mee te nemen, dicht bij het ‘nu’ te komen en te blijven, om daar het eerlijke antwoord bij jezelf te vinden voor dit moment. In dit proces help ik je graag. Je spreekt gerichte acties met jezelf af om vooruit te komen. Doordat je in de coaching ook meer zicht krijgt op je eigen kwaliteiten, motieven en drijfveren, voel je je gesterkt de acties ook daadwerkelijk uit te voeren. Want je weet: persoonlijk ontwikkelen zit ‘m uiteindelijk in het doen.

Kijk wat mijn loopbaancoaching je biedt. Plan een gratis inspiratiesessie om een eerste verkenning te doen. Mijn eerstvolgende kennismakingsworkshop is op woensdag 18 maart in Almere. Kijk voor informatie en aanmelding hier.

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin