Het gaat niet om wat zij willen horen, maar wat jij wilt brengen

geplaatst in: Gratis tips | 0

Het valt altijd weer op hoeveel mensen het lastig vinden om zichzelf te profileren. Veel mensen ervaren iets terughoudends als het gaat om zichzelf op de voorgrond zetten, zich uit te spreken. Zeker als je van tevoren inschat dat de sfeer dan wel eens spannend kan worden. Dit is een extra ‘stopper’.

Natuurlijk herken ik het

Hier ligt natuurlijk iets onder. Als ik kijk naar mezelf, dan weet ik dat ik als kind bijvoorbeeld wel gecorrigeerd ben. Op zo’n manier, dat het niet echt goed deed aan mijn zelfvertrouwen. Sommige ervaringen staan me nog levendig op het netvlies en een enkele raakte me in mijn ziel. Ik ben uiteindelijk minder gaan durven. Minder mijn eigen spontaniteit gaan durven volgen. Misschien dat mensen in het verleden wel gedacht hebben dat ik een introvert type was. Iemand die zich liever op de achtergrond houdt en toekijkt. Iemand die altijd vriendelijk is en zich makkelijk voegt naar anderen.

Onderliggend zat daar mijn eigen angst om te confronteren onder. Om niet langer aardig gevonden te worden. Ik wilde ook wel graag laten horen en laten zien wat ik in mijn mars had, maar heb lange tijd niet zo goed gedurfd. Dat is het eerlijke verhaal. En als ik dan uiteindelijk mijn geluid liet horen of actie deed, dan was het niet altijd effectief of minder volwassen, zal ik maar zeggen.

Moeilijk te veranderen

In het kader van het Ontwikkeladvies werk ik nu met testen. Normaal werk ik niet met testen. Alhoewel ze een prachtige opmaat naar inzichten kunnen zijn, zit je werkelijke inzicht verscholen in je persoonlijk levensverhaal. Dat is de reden waarom ik zo graag met je persoonlijk verhaal werk en het Career Story Interview inzet. We maken veel sneller de verbinding met wat je met je meedraagt en hoe dit van invloed is op het vraagstuk dat nu bij je speelt.

In de testrapportage van de test waar ik nu mee werk, lees ik dat de Big Five basiseigenschappen, eigenschappen zijn die echt bij iemand horen en niet snel zullen veranderen. Verandering van deze eigenschappen gaat maar heel geleidelijk lees ik.

Op zich klopt dat, maar laat je niet ontmoedigen! Laat je niet aanleunen dat je nu ‘eenmaal zo bent’. Praat jezelf niet aan ‘dat dat de aard van het beestje is’.  Want dat is niet zo. Je kunt op je eigen manier voor het voetlicht brengen wat je hebt te brengen. Het euvel is veelal dat we het niet mogen van onszelf. Omdat het niet past of omdat ‘anderen’ dat toch wel raar zullen vinden of niet kunnen waarderen. Het probleem is vaak dat je het niet mag van jezelf, niet omdat je het niet kunt.

Experimenteren

Als je dit ziet, dan kun je jezelf de vraag stellen of je dit anders wilt. Wil je ook gehoord en gezien worden? Mogen jouw behoeften er ook zijn? Wil je ook erkend worden in je kwaliteiten? Wil je ook kunnen uitspreken wat voor jou belangrijk is? Wil je ook betrokken worden en kunnen bijdragen, waarmee je het gevoel hebt dat je er toe doet? Natuurlijk! Dat willen we allemaal.

Zodra je dit ziet, kun je gaan onderzoeken en experimenteren. Je onderzoek is erop gericht wat je belemmerende gedachten zijn, die je weerhouden om te doen. Je stelt jezelf de vraag of je deze gedachten wilt vervangen door andere, meer motiverende gedachten. En van hieruit ga je in kleine stapjes experimenteren met nieuw gedrag. Wedje leggen dat je jezelf kunt veranderen?

Wedje leggen dat je stapje voor stapje kunt ontdekken wat je zelf belangrijk vindt en de wereld wilt brengen? Om van hieruit onderweg te gaan om dit te gaan uitdragen?

Je draait het om

Uiteindelijk draai je het om, ook in werk en in sollicitaties. Je insteek is niet langer: wat willen zij (recruiters) horen? Om hier naar toe te praten, vanuit een gevoelde afhankelijkheid en de ander te overtuigen dat je het kunt.

Je draait het om: wat wil ik (de wereld) brengen? En daarna: hoe ga ik dit te gelde maken. Later krijgt het steeds meer vorm. Om zo te etaleren wat jij je omgeving of organisatie hebt te bieden en hoe je van betekenis kunt zijn. Vanuit een van binnen gevoelde ‘drive’ en onafhankelijkheid breng je wat je wilt. In het contact met de ander verkennen jullie gelijkwaardig of dit op dit moment van toegevoegde waarde kan zijn in de behoefte/vraag van de ander.

Marieke mailde me verleden week:

“De periode tussen mei en nu was erg goed voor me. Het hele proces heeft me stevigheid gegeven. Vooral door de oefening over waarden weet ik heel goed waar ik voor sta. Kan ook nu uitleggen waarom ik aan iets anders toe ben. Daarbij staat de burn-out niet meer centraal. Fijn is dat.”

Voel je hoe anders deze energie is?

Oh zeker, hier naar toegroeien is een proces, dat voortdurende aandacht en actie verdient. Dit is het proces, dat ik ‘kantelen in werk’ noem. Het is niet makkelijk, maar 100 procent zeker dat je je eigen verandering kunt bewerkstelligen. Het begint met beter weten en begrijpen wie je zelf bent én dit serieus nemen.

Waar wil jij naar toe?

Nu ben ik benieuwd waar ie nu bij jou zit. Waar voel jij latent dat je eigenlijk naar toe wilt (met je werkleven)? Wat weerhoudt je? Waar zit je ‘stopper’?

Wil je dit verkennen? Plan een gratis online inspiratiesessie of schuif aan bij mijn eerstvolgende kennismakingsworkshop.

 

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin