En commerciele trajectbegeleiding?

geplaatst in: Gratis tips | 0

Kort geleden zag ik via Twitter een tweet voorbij komen, waarin iemand € 250 aanbood voor een baan. In reactie hierop tweette ik ‘Ik hoop niet dat dit een trend wordt…’.

Als reactie op mijn tweet schreef iemand ‘en commerciële trajectbegeleiding?’

Dit laat ik dan even op mij inwerken…
Betalen voor het krijgen van een baan. Ja, zo bezien, is er een vergelijk te maken met trajectbegeleiding. Een baan letterlijk kopen, levert je gegarandeerd een baan op. Voor hoe lang is de vraag. Maar toch, met trajectbegeleiding moet je altijd nog maar afwachten of dit resulteert in een baan.

Ik doe aan outplacementbegeleiding en ja, ik verdien er mijn boterham mee.
In de afgelopen jaren heb ik heel wat (intake)gesprekken gevoerd. Ik heb gesproken met mensen, die kapot waren van de ontslagboodschap. Mensen, die dachten dat ze tot hun pensioen nog wel bij hun baas zouden kunnen werken om daarna te gaan genieten van hun vrije tijd. Mensen, die ontredderd op de bank zaten en niet wisten hoe hun leven weer op te pakken. Mensen, die na soms 40 jaar hard te hebben gewerkt, ineens als donderslag bij heldere hemel ontslagen werden en zich ‘afgedankt’ voelden. Eén iemand zei ‘ik stond op het station en mijn vrouw nam de telefoon niet op. Gelukkig nam een vriend op, anders had ik niet geweten wat ik had gedaan.’

Al deze mensen vallen in een gat. En niemand die helpt. Het is algemeen bekend dat het UWV ook weinig tot niets meer aan begeleiding biedt.

Ik heb veel mooie reacties gehad van mensen. Mensen, die zeggen dat ze steun hebben ervaren aan de gesprekken. Mensen, die aangeven dat deze begeleiding als een strohalm voelt, waaraan ze zich graag vasthouden.

Het hogere doel is het vinden van werk en tegelijkertijd is het zoveel meer.

Ik ben blij dat er organisaties zijn, die een stuk begeleiding (financieel) faciliteren, nu het UWV hier niets meer in kan betekenen. Ik ben dankbaar dat onder andere ik, uitvoering mag geven aan deze begeleiding. Ik doe het met hart en ziel. En ja, het is mijn werk en ik verdien er geld mee.

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin