Een verhaal opdissen tijdens het sollicitatiegesprek

geplaatst in: Gratis tips | 0

Tijdens een netwerkbijeenkomst gaan we ook altijd praktisch aan de slag. Dit keer stond het oefenen in het voeren van een sollicitatiegesprek op de planning.

Ter voorbereiding mail ik de deelnemers de nodige informatie hoe ze zich op een sollicitatiegesprek kunnen voorbereiden. Ook mail ik een personeelsadvertentie. Ze mogen ook zelf een advertentie meenemen. Ik speel de rol van personeelsfunctionaris en de kandidaat komt bij mij solliciteren.

Jan* heeft zich voorbereid.
We schudden elkaar de hand en gaan zitten. Het gesprek begint. Op enig moment vraag ik Jan: ‘Heb je wel eens een conflict gehad?’
Jan antwoordt dat dit wel het geval is. Ik vraag of hij iets over de situatie kan vertellen. De antwoorden van Jan roepen bij mij nog wat vervolgvragen op. Jan valt wat stil, begint dan te lachen. Hij loopt vast in het gesprek.

Tijdens de nabespreking vertelt Jan dat de conflictsituatie wel had bestaan, maar dat deze in de praktijk heel anders was verlopen. ‘Hoe het echt is gegaan, zal ik maar niet vertellen.’ Jan gaf aan dat het in het echt wel wat uit de hand was gelopen.

Ik raad Jan aan om tijdens een sollicitatiegesprek toch bij de waarheid te blijven. Ook als een conflict tot een vervelende confrontatie heeft geleid. Als je daarbij ook maar kunt aangeven wat je hiervan hebt geleerd. B.v. dat je tegenwoordig een kwestie eerder bespreekbaar maakt en niet meer zo hoog laat oplopen bij jezelf. Alles is beter, dan een verhaal opdissen. Want Jan heeft nu ervaren dat de kans groot is dat je dan vastloopt in het gesprek. Je gesprekspartner krijgt vervolgens het gevoel dat er iets niet klopt en het vertrouwen wankelt. Een vervolggesprek is dan bijna uitgesloten.

Je hebt je doel dan gemist..

 

*Namen zijn altijd gefingeerd.

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin