Een mooi 2019! Even terug en vooruit kijken

geplaatst in: Gratis tips | 0

Vandaag zag ik Erna van Poppel op LI op een bijzondere manier terug kijken op het afgelopen jaar. Zij deed dit aan de hand van ontmoetingen die ze had gehad, die haar leven veranderden. Nu heb ik zelf ook al even stil gestaan bij mijn afgelopen jaar, maar op een andere manier. Wel met een zelfde gevoelde dankbaarheid overigens. Want doordat ik vele, vele keren mijn lezing mocht uitspreken in organisaties en in netwerkbijeenkomsten, Skypesessies en kennismakingsworkshops mocht doen, individuele coachtrajecten en netwerkgesprekken mocht hebben, ben ik het afgelopen jaar gegroeid in mijn eigen missie en verhaal.

Heb jij al even terug gekeken op je jaar? Met als doel om voor jezelf de balans op te maken? Wat heb je allemaal ondernomen? Welke hobbels heb je genomen? Toch gedaan, terwijl je het spannend vond? Wat heb je geleerd? Wie hebben je geïnspireerd en vooruit geholpen? Welke stappen hebben je persoonlijke ontwikkeling verdiept? Hoe is je vertrouwen in jezelf gegroeid?

Vertrouwen moet groeien

Geloof in jezelf èn in wat je hebt te doen, moet groeien. Het vraagt tijd om je eigen missie en verhaal vorm te geven, uit te proberen, te doorleven en te voelen, zodat je er met een toenemend vertrouwen eerst zelf in gaat geloven. Dit is belangrijk. Want als je er zelf niet in gelooft, doet een ander dat ook niet. Mensen voelen dat aan. Het afgelopen jaar heb ik in dit opzicht hobbels genomen en grote stappen gezet.

Waar wil jij iets in betekenen, maar durf je nog nauwelijks in te geloven? Hoe kan dat eruit zien? Hoe zou je dat vorm kunnen geven? Wat is een eerste stapje in die richting? Welk (haalbaar) doel stel je jezelf hierin voor het komende jaar?

Het is een kwestie van beginnen en tussentijds of aan het eind van het jaar, de balans opmaken en zo nodig bijsturen. Denk zowel ruim als klein. Het kan van alles zijn: van voor jezelf beginnen, tot iets willen betekenen in een bepaald project in je organisatie.

Ontmoeting

Nou, dan tot slot ook nog een leven veranderende ontmoeting. Of eigenlijk: ontmoetingen. Het zijn de ontmoetingen met de bewoners van de Torenhof, de gesloten afdeling van het verpleeghuis waar ik sinds een half jaar in een kleine bijbaan in werk. Zo lang ik dit werk kan combineren met mijn loopbaancoaching, blijf ik dit doen. Ik ken geen ander werk, waarin ik zoveel echtheid beleef en dankbaarheid ontmoet voor hele, hele kleine dingen. Mijn hart gaat hier open en in deze woonkamer voel ik ten diepste waar het in het leven om gaat: liefdevolle aandacht. Het voedt mij als mens, wat ik weer meebreng in mijn loopbaancoaching.

Bij deze wens ik je een mooi 2019! Dat het een jaar mag worden van leren, vernieuwen, plezier en liefdevolle aandacht in het werk dat je doet.

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin