Diepgaand veranderen of langzaam sterven; waar kies jij voor?

geplaatst in: Gratis tips | 0

In mijn loopbaancoaching ontmoet ik veel mensen, die voelen dat ze dreigen vast te lopen. De organisatie waarin ze werken begint te knellen. Ik herken dat maar al te goed. Ook ik heb dit proces diverse keren doorlopen.

Er dringt zich een keuze op

Bij mijn tweede werkgever ben ik best lang blijven werken. In totaal 12 jaar. In het begin was het één groot feest van leren, ontwikkelen en doorgroeien binnen de organisatie. Ik groeide en de organisatie groeide ook. Na allerlei fusieslagen was het personeelsbestand verviervoudigd. Langzaam begon ik steeds meer te voelen dat de organisatie niet langer bij mij paste. Ik kon me steeds minder vinden in hoe we werkten en hoe de organisatie werd aangestuurd.

Dan kom je op het moment dat je moet kiezen: veranderen of langzaam dood gaan. Deze keuze dringt zich aan je op.

Ik heb er voor gekozen te veranderen.

Dan start je weer in een nieuwe omgeving. En na zeven jaar werken bij het drinkwaterbedrijf in Flevoland, kwam ik weer op hetzelfde punt aan. Een fusie dwong me te kiezen: veranderen of langzaam sterven.

Ook toen heb ik er weer voor gekozen te veranderen. Ik startte voor mezelf. En zo heeft dit proces zich daarna nog een paar keer voorgedaan.

Alle keuzes om van werk(omgeving) te veranderen, leidden een diepgaande persoonlijke verandering in.

Niet kiezen is ook een keuze

Iedereen voelt eigenlijk wel aan wanneer een keuze zich aan je opdringt. Ik geloof niet dat mensen het niet in de gaten hebben. Iedereen voelt aan den lijve hoeveel plezier en energie je nog ervaart in de dingen die je doet in je werkleven. De vraag is alleen, hoe bewust ben je hier voor jezelf mee bezig? Onderzoek je voor jezelf wat er gebeurt, om hier vervolgens ook conclusies aan te koppelen en consequenties aan te verbinden?

Feit is dat veel mensen hier niet bewust mee bezig zijn en niet kiezen. Ja, ze kiezen passief, namelijk voor rust en salaris. Robert Quinn schetst in zijn boek ‘Diepgaande verandering’ dat je dan eigenlijk een leven van ‘kalme wanhoop’ begint te leiden. In de rollen die je op je werk aanneemt, neig je tot gevoelens van zinloosheid, uitzichtloosheid en onmacht, waarbij je vaak de houding van slachtoffer aanneemt. Een slachtoffer is iemand die schade lijdt als gevolg van de daden van anderen. Er rest je dan weinig anders dan klagen en afwachten tot er iets goeds gebeurt. Op deze manier ga je psychisch sterven.

Quinn schrijft: Wie voor rust en salaris kiest, voegt zich bij de legioenen van de wandelende doden.

Kiezen tot leven

Wil je deze situatie veranderen, dan vraagt dat, dat je actief verantwoordelijkheid neemt voor je eigen situatie, je eigen bestaan. Je hebt dan een diepgaande persoonlijke verandering te ondergaan, waarmee het genezingsproces kan beginnen. Dit is heel spannend, en juist omdat het spannend is, kiezen veel mensen hier niet voor.

Maar kiezen voor verandering is kiezen voor leven! Jezelf veranderen doe je niet voor de organisatie; je doet het voor jezelf. Het is een keuze om levend te zijn.

In mijn boek Spring! beschrijf ik dat het eerst een keuze vraagt, daarna volgt je persoonlijk proces. Je kiest voor verandering, zonder dat je vanaf dat moment nog precies weet waar je naar onderweg gaat. Het enige dat je weet, is dat je keuze voor verandering goed is. Pas later krijgt je (werk)leven weer opnieuw vorm.

Met zelfvertrouwen verdwalen

Als je zo’n diepgaande verandering vaak genoeg hebt doorgemaakt, kun je dit op enig moment zien als een ontwikkelingsproces dat je kunt begrijpen. Je ziet dan ook welke functie dit heeft in je leven. Waar dit in bijdraagt, namelijk steeds dichter bij je eigen ‘kern’ komen. Quinn zegt het heel mooi: ‘naakt het land van onzekerheid binnengaan’ maakt een ander soort leren mogelijk: een leren dat ons helpt te vergeten wat we weten, en te ontdekken wat we nodig hebben.

Na enige tijd (uit ervaring weet ik dat dit wel even duurt..) maakt angst plaats voor vertrouwen. Je weet dan hoe je met zelfvertrouwen kunt verdwalen. In andere woorden: je weet hoe je in de nieuwe wereld je weg kunt leren vinden.

Inspiratie nodig?

Mensen die kiezen voor samenwerking met mij, kiezen per definitie voor verandering. Willen onderweg om met meer zelfvertrouwen te verdwalen. Voel je dat je voor de keuze staat van veranderen of langzaam psychisch sterven? Wil je dit laatste absoluut niet? Plan een gratis inspiratiesessie. Doen we een eerste verkenning op je vraag. We kunnen elkaar ook ontmoeten tijdens mijn kennismakingsworkshop. Kijk voor informatie en aanmelding hier.

 

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin