Dag 2019, hallo 2020!

geplaatst in: Gratis tips | 0

Het jaar zit er bijna op. Dan is het tijd om weer even stil te staan en te waarderen wat is geweest.

Reflectie

Schrijf een kort verslag over je afgelopen jaar. Doe dit aan de hand van een paar richtinggevende vragen:
• Wat heb ik gedaan?
• Wat heb ik bereikt?
• Waar werd ik blij van?
• Wat neem ik daarvan mee naar het volgende jaar?

Om op basis hiervan ook vooruit te kijken. Wat wil je het komende jaar ondernemen? Heb je ideeën bij hoe je dit wilt doen en welke hulp je eventueel nodig hebt?

2019

Al in januari heb ik geweten dat 2019 voor mij het jaar van ‘ambassadeurs opbouwen’ zou worden. En dat is gelukt! Vanaf het moment dat Pien (dankje Pien ?) mij vroeg om een coachtraject te starten met behulp van de subsidieregeling Ontwikkeladvies45plus, ben ik met deze regeling aan de slag gegaan en het gaan zien als kans.

Naast het verzorgen van mijn workshop, heb ik dit jaar 40 individuele coachtrajecten mogen doen en een training voor leidinggevenden. Daar ben ik super dankbaar voor. Het heeft ook mij innerlijk versterkt en ik weet nu dat ik een prachtig traject met impact heb. Een traject dat je helpt bij vraagstukken op het gebied van zingeving of persoonlijke effectiviteit in werk. Ik heb vele mooie aanbevelingen aan mijn website kunnen toevoegen. Heel fijn.

2019 was het derde jaar dat ik doende ben als ondernemer. In 2015 heb ik mijn laatste interim HR-opdracht gedaan en tegelijkertijd ben ik dat jaar gestart met mijn eigen project Kantelen in werk. 2016 heb ik mezelf vrijgesteld om mijn boek Spring! te schrijven en mijn bedrijf op te zetten. En vanaf 2017 ben ik met mijn boek, workshop en loopbaancoaching de wereld in gegaan, vanuit mijn persoonlijke missie om bij te dragen aan meer eigenliefde en gelijkwaardigheid in de wereld.

Werken zoals ik het nu doe, kent een opbouwtijd. Ik weet het en herinner me er zelf iedere keer weer aan. ‘Janssen, heb geduld. Je bent goed bezig en het gras groeit niet harder.’ Daarom ben ik erg blij en dankbaar dat ik alle tijd, geld en energie die ik de afgelopen jaren heb geïnvesteerd in zichtbaarheid en relaties opbouwen, heb mogen verzilveren in 2019.

2020

Ja, en dan staat het nieuwe jaar voor de deur! Wat ga ik doen?

Samenwerken en profilering

Waar 2019 het jaar van ‘ambassadeurs opbouwen’ was, wordt 2020 het jaar van ‘samenwerken’. Ik wil meer verbinden en samenwerkingsmogelijkheden verkennen, binnen en buiten organisaties. Een paar netwerkgesprekken staan al in de planning.

Natuurlijk blijf ik mijn workshop en loopbaancoaching doen. Ik heb ideeën om mijn workshop op een andere manier in de markt te zetten. Kantelen in werk, als oplossingsrichting om te overleven in de veranderende arbeidsmarkt.

Op 7 januari verzorg ik nog een workshop Werkgeluk in de bibliotheek in Almere, op Bleu Monday (20 januari 2020) ga ik een Masterclass Kantelen in werk: hoe te overleven in de veranderende arbeidsmarkt, verzorgen. Het hart van mijn verhaal blijft overeind, geen theoretische uiteenzetting, maar eigen praktijkervaring.

Ervaringsdeskundigheid

En daar zit mijn tweede voornemen. Ik ga me meer profileren op ervaringsdeskundigheid. Ik heb veel geleerd van opleiding en studie, maar eigenlijk heb ik het meest geleerd van het leven zelf. Ik ga onderzoeken in welk opleidingsprogramma of programma gericht op duurzame inzetbaarheid of reductie ziekteverzuim, mijn ervaringsdeskundigheid van waarde mag zijn. Ken je zo’n programma? Dan hoor ik dat heel graag van je.

Laten horen

Mijn derde voornemen is om meer van me te laten horen in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe ik dingen zie of ervaar. Ik heb me aangesloten bij de Werkvereniging en mijn twee laatste artikelen op LinkedIn zijn meer uitgesproken en opgevallen. Ik voel dat voor mij nu ook de tijd is aangebroken om meer op te staan en mijn stem te laten horen.

Webinar & inspiratiemiddag

Mijn laatste voornemens tot nu toe zijn, dat ik aan de slag wil om mijn workshop ook aan te bieden in de vorm van een webinar en om in het eerste kwartaal een inspiratiemiddag te organiseren voor en met al mijn coachklanten van 2019. Het thema wordt Ontmoeten & Delen. Heb je dus een coachtraject bij me gedaan het afgelopen jaar, dan hoor je binnenkort meer! Heb je geen coachtraject gedaan, maar ben je wel nieuwsgierig naar deze middag? Geef dan even een seintje. Dan zet ik je op de maillijst en blijf je aangesloten.

En verder laat ik het jaar 2020 gewoon gebeuren en haak ik in op wat er zich voordoet. Het is zoals John Lennon zei: Life is what happens to you while you’re busy making other plans.

Uitsmijter

In een korte video wens ik je fijne feestdagen.
Ik bedank je voor het lezen van mijn blogs! Regelmatig ontvang ik spontaan een reactie. Soms denk ik natuurlijk wel eens: zou iemand het lezen? Nou, ja dus, heel fijn ?

Tot in 2020 en bekijk nog even mijn wensen!

Hartelijke groet,
Reina

 

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin