Ben je Rijksambtenaar? Vraag kosteloos en anoniem Loopbaanadvies aan!

geplaatst in: Gratis tips | 0

Er komen steeds meer regelingen, waarmee mensen heel laagdrempelig een loopbaanadvies traject kunnen aanvragen. Dit is super fijn, want veel werkende mensen voelen wel dat er eigenlijk iets moet gebeuren, maar ondernemen (nog) geen actie.

Herken je het? Je denkt al wel een poosje dat je iets anders wilt met je werkleven of voelt al een tijd dat je ongelukkig bent in je werk, maar hebt er tot nu toe nog niet iets mee gedaan. Dit kan zitten in de investering die je daarmee wellicht moet doen, maar een reden kan ook zijn, dat je het liever niet deelt met je leidinggevende. En ja, om bij je scholingsbudget te komen, moet je vaak je aanvraag via je leidinggevende of HR laten gaan..

Regeling Rijksambtenaar

Voor de Rijksambtenaar bestaat er nu een mooie regeling, die beide ‘drempels’ wegneemt.

Zonder medeweten van je leidinggevende kun je namelijk een loopbaanadvies inwinnen bij een gecertificeerde loopbaancoach. Je kunt zelf je Noloc Register loopbaanprofessional (= vereiste) uitzoeken en de aanvraag zelf rechtstreeks indienen. Hoe fijn is dat!

Je komt in aanmerking voor de subsidie als je Rijksmedewerker bent en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. Je mag niet eerder gebruik hebben gemaakt van de regeling loopbaanadvies.

De regeling loopt af op 30 juni 2022 of eerder als het budget is uitgeput. De actuele sluitingsdatum kun je in de gaten houden via www.aofondsrijk.nl

Regeling loopbaanadvies

Via het A+O fonds Rijk kun je een loopbaanadvies aangaan zonder tussenkomst van je leidinggevende, zodat je zelf bepaalt wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het voor jezelf houden en je eigen plan trekken, maar je kunt het ook aankaarten bij je jaarlijkse loopbaangesprek. Wat jij wilt. Anonimiteit is in ieder geval verzekerd.

Met de regeling Loopbaanadvies ontvang je een vergoeding van maximaal 1500 euro (exclusief btw) voor een loopbaanadvies.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl en beantwoordt een aantal vragen. Binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag. De vervolgstappen zijn:

  1. Maak online kennis met mij als Noloc Register Loopbaanprofessional.
  2. We maken afspraken over het adviestraject.
  3. Je maakt een account aan bij A+O fonds Rijk. Dit kan via www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  4. Je uploadt hier mijn aan jou uitgebrachte offerte.
  5. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
  6. Je krijgt uiterlijk 4 weken nadat je de vergoeding hebt gedeclareerd, het toegezegde bedrag uitgekeerd.
  7. Je betaalt mijn factuur, waarna ons traject van start gaat.

Interesse?

Mijn Persoonlijk Ontwikkeladvies traject sluit naadloos aan, met de mogelijkheid dit aan te vullen met een aantal follow-up coachgesprekken.

Ben je Rijksambtenaar en heb je interesse? Of ken je een Rijksambtenaar voor wie dit een mooie kans is? Laten we kennismaken. Plan een vrijblijvende intake sessie. Doen we een verkenning op je vraag en besluit je na afloop of we afspraken gaan maken over het adviestraject.

Wellicht tot gauw!

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin